Historiek

September 2013

foto-bestuur.JPG

Na vele jaren voorzitterschap nemen de oprichters van dansclub Saltare afscheid.

Peter Stevens wordt de nieuwe voorzitter. Hij zal in zijn taak bijgestaan worden door Katleen Van den Noortgaete (secretariaat) en Karel Strickaert (penningmeester).

Zaterdag 31 augustus 2013 was de vuurdoop voor het nieuwe bestuur. Hun allereerste opendeur dansavond werd een grandioos succes met ruim 350 aanwezigen.

 

Tijdens het kerstfeest van zaterdag 21 december 2013 wordt Siem Merchiers door het huidige bestuur in de bloemen gezet en gelauwerd als allereerste ere-voorzitster van dansclub Saltare.

 


September 2010: Lustrumjaar

2010 zet zeer slecht in met het overlijden van Diane Cleryck, een toegewijde secretaresse en stille werkkracht.
Het 6de lustrumjaar wordt doorgeschoven naar 2011 omwille van de verbouwing aan de feestzaal van de Bevegemse Vijvers. Deze lustrumviering (26 maart 2011) met live orkest 'Les Amis du patron' van Chris De Braekeleer, de begeleidingsband van Marijn De Valck, met Gust Decoster als DJ en diverse optredens van internationale dansparen, werd opnieuw een onvergetelijke avond.
Het zal tevens de laatste grote manifestatie zijn waar Siem en Willy hun schouders onderzetten. Na dit seizoen nemen zij afscheid als voorzitter en als duivel-doet-al. De toekomst ligt nu open voor Saltare, voor nieuwe initiatieven, voor nieuwe ideeën.


September 2005

Saltare draait nu al jaren op een ledenaantal tussen 200 en 250.
Daarmee zijn we één van de grootste sportverenigingen in de Zottegemse regio en horen we bij de grootste dansclubs van Oost-Vlaanderen.


September 1994 : de formule werkt nog steeds

Dankzij de goede samenwerking met Dansliga weten we Francine en Guido Goderis - De Smet te strikken als nieuwe dansleraars. Zij vervoegen de club en Guido is vandaag nog steeds present om van alle leden sterren op de dansvloer te maken!

 


September 1990 : nieuw vertrouwen

Een dansjaartje later krijgt Saltare opnieuw nieuwe dansleraren, Martine en Jan Van Puymbroeck-Coppietters. Zij blijven 4 jaar in Saltare's gezelschap maar de afstand Turnhout-Zottegem doet hen besluiten met Saltare te stoppen.

 


September 1989, absoluut hoogtepunt

In september 1989 start Saltare met maar liefst 485 leden en met Monique en Ronny Eggermont als dansleraars.


Januari 1981 : Saltare krijgt een gezicht en een naam

Door het groot aantal inschrijvingen wordt in januari 1981 uitgeweken naar de feestzaal in het pas geopende sportcomplex aan de Bevegemse Vijvers. Saltare gaat samenwerken met Dansliga en alle leden worden meteen ook aangesloten bij Bloso.
Siem wordt voorzitster van de dansclub


September 1981 : de doorstart

Bij de start van het tweede dansjaar wordt een eerste opendeur georganiseerd.
Erna en Guy De Paepe - Godu (Lokeren) worden de nieuwe dansleraars en zullen 8 jaar bij Saltare blijven.
Saltare groeit uit tot een club met 4 lesjaren, maandelijkse trainingen en dansavonden. Het ledenbestand telt meer dan 450 leden.
Het 5-jarig bestaan van Saltare wordt met veel luister gevierd.


September 1980 : van ontspanning naar passie

In januari 1980 schrijven Siem en Willy De Roover-Merchiers zich in voor de danslessen in feestzaal Egmont in Zottegem. De eerste reeks wordt in mei afgerond en de lessen worden in september niet hernomen.Siem en Willy nemen zelf het initiatief om lessen te organiseren. Ze huren de zaal 'St.-Cecilia' te Velzeke en Erik en Marika Barrezeele (Oudenaarde) starten als dansleraars. 77 personen schrijven zich in voor de reeks beginners en in de reeks gevorderden treffen we de ex-cursisten uit Zottegem. Een voorlopig bestuur wordt opgericht.


Opendeur 2013

Nieuws

Zaterdag 22 februari (21u-1u): dansavond 22/01/2020

Kalender

Er zijn momenteel geen komende activiteiten.

Met dank aan→ Bekijk al onze sponsors

© 2010 alle rechten voorbehouden - Saltare.be - Siem De Roover-Merchiers
Design & development by thinline